Manisa
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, zeytinyağı işleyen işletmelere yönelik
“Zeytinyağında İyi Üretim Uygulamaları” konulu eğitim ve bilgilendirme
toplantıları düzenlendi.
İl
Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitler Toplantı Salonunda, 02.10.2018 tarihinde birincisi
gerçekleşen eğitim toplantısına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin
Öztürk, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hakan Kırmızı, Saruhanlı İlçe Tarım ve Orman
Müdürlüğü personellerinden S. Oğuz Üresin, Çağla Uysal, TKDK Manisa İl
Koordinatörlüğü temsilcileri, Şehzadeler, Yunusemre, Saruhanlı ve Turgutlu İlçelerinde
faaliyet gösteren zeytinyağı üreticileri, tesisleri sahipleri ile konu uzmanı
teknik personeller katıldı.
Toplantının
açışında bir konuşma gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin
Öztürk; “Yeni bir zeytinyağı sezonun daha başındayız. İşleme faaliyetlerinin
başlamasından dolayı zeytinyağı işletmelerimizi doğru üretim ve yasal
gereklilikler noktasında bilgilendirelim ve bir eğitime tabi tutalım istedik.
Olası yaşanabilecek olumsuzlukların önünü şimdiden keserek, zeytinyağı üreticilerimizin
en doğru bilgiyi birinci ağızdan almaları amacıyla böyle bir toplantıyı
organize ettik. Arkadaşlarımız teknik konularda sizleri üç gün süresince
bilgilendirecekler. Verimli bir toplantı olacağına yürekten inanıyorum.
İşletmelerde bulunması gereken idari şartlar, idari belgeler, işletme hijyeni gibi
konularda arkadaşlarımız sizleri bilgilendirerek sizlerden gelecek soruları
yanıtlayacaklar. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gerek üreticilerimizin
gerekse işletmecilerimizin her daim yanında olmaya ve onları bilgilendirmeye
devam edeceğiz. İlimizde, zeytinyağında kaliteyi arttırmak
için çalışmalarımız devam edecek olup tüm üreticilerimizin bereketli bir sezon
geçirmesini, eğitimlerin sizler için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Eğitimler, 3 Ekim
tarihinde Salihli’de, 4 Ekim tarihinde Akhisar’da düzenlenen zeytinyağı
üreticileri ve yağ dolumcularına yönelik toplantılarla devam etti. Eğitimlerde Manisa
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat
Mühendisi İmran Arslan ve Gıda Mühendisi Elif Etiz sunumlarını gerçekleştirdi.
Zeytinyağı üreticilerine; “Zeytinyağında İyi Üretim Uygulamaları”, “Türk Gıda
Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği”, “TGK Gıda Etiketleme ve
Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği”, “TGK Beslenme ve Sağlık Beyanları
Yönetmeliği”, “Gıda Üretim İşletmeleri İçin Hijyen Gereklilikleri” ve “Zeytinyağında
Taklit Tağşiş” konularında bilgiler verildi.